چگونه خیاط حرفه ای شویم

مهارت خیاطی فقط راهی برای ابراز خلاقیت شما نیست، مهارت خیاطی می‌تواند راهی بسیار پرسود برای کسب درآمد و البته شهرت شما باشد، اما این اتفاق در صورتی می‌افتد که به کار خیاطی عشق و علاقه داشته باشید. اگر کمی خلاقیت هم چاشنی این علاقه کنید، مهارت خلاقانه خیاطی میتواند شما را به درآمدهای بالایی برساند. هرچند اگر قصد شما از یادگیری این حرفه، فقط خیاطی ساده و رفع نیاز خانواده باشد، با این حال همین اندازه یادگیری نیز می تواند یک درآمد کوچک برای شما و خانواده تان محسوب شود.

برای متخصص شدن در زمینه خیاطی باید نکات مهمی را رعایت کنید. خیاط حرفه ای شدن بیشتر به فداکاری و تمایل به یادگیری نیاز دارد. در این کار شما علاوه بر مهارت های خیاطی به مهارت های طراحی هم نیاز دارید. همچنین باید برای خیاط حرفه ای شدن خلاق باشید و انواع پارچه ها را بشناسید.

 

عکس وسایل خیاطی

 

ابتدایی‌ترین نکاتی که برای خیاط حرفه ای شدن باید درباره آنها دانست

آموختن مهارت خیاطی شاید چالش برانگیز و سخت به نظر برسد، اما تسلط پیدا کردن بر این مهارت سبب آسان تر شدن زندگی شما می شود. وقتی برای اولین بار چگونگی دوخت را یاد بگیرید، بیشتر بر روی مهارت اصلی کوک زدن در خیاطی کار می کنید. در ابتدا مانند افراد مبتدی خیاطی می کنید و افراد دیگر به شما نکته هایی را در این زمینه آموزش خواهند داد. با گذشت زمان می توانید کار های پیچیده تری را انجام دهید. برای اینکه شما را برای رسیدن به این مرحله راهنمایی کنیم، در این مطلب لیستی از مهارت های اصلی خیاطی را که باید برای خیاط حرفه ای شدن بیاموزید آورده ایم.

 

فرا گیری اصطلاحات و لغات تخصصی مربوط به مهارت خیاطی

آیا تا حالا به این جمله که قبل از دویدن، باید راه رفتن را یاد بگیرید، توجه کرده اید؟ دقیقا مانند این جمله، قبل از ورود به هر حرفه ای باید در مورد اصطلاحات تخصصی آن به اطلاعات کامل و کافی دست یابید. شاید یادگیری این کلمات در طول انجام کار نیز امکان‌پذیر باشد، اما استفاده از لغت نامه در طی انجام کار سبب پیچیدگی پروژه خواهد شد. اگر براستی می خواهید مهارت خیاطی خودتان را بهبود ببخشید، یک کلاس آنلاین شاید ارزش وقت گذاشتن را داشته باشد.

 

خیاطی دستی ابتدایی‌ترین مهارت خیاطی

بیشتر خیاط ها قبل از اینکه چرخ خیاطی خودشان را بخرند، کارها را با دست می دوزند و به نوعی خیاطی دستی انجام می دهند. برای انجام درست این کار، چگونگی یادگیری خیاطی با دست به صورت گام به گام سخت است و نیازمند توجه به جزئیات است. خیاطی دستی می تواند کاری خسته کننده باشد، اما از اصول ابتدایی مهارت خیاطی است که هر خیاطی باید در آن مهارت داشته باشد.

 

تکنیک های خیاطی دستی

خیاطی دستی که ابتدایی‌ترین مهارت خیاطی است، می تواند کمی اضطراب آور باشد. خوشبختانه تکنیک های خیاطی دستی وجود دارد که این کار را برای شما آسان تر و راحت تر می کند. مثلا آیا می‌دانستید که برای سوزن نخ کردن به روش راحت تر می توانید بر روی نخ کمی اسپری مو بزنید؟

 

تجهیزات و ابزار های خیاطی

 

آشنایی با تجهیزات و ابزارهای مورد استفاده در مهارت خیاطی

در خیاطی امروزی با ابزارهایی فراتر از نخ، سوزن و قیچی سر و کار داریم. شناخت انواع چرخ خیاطی وچرخ‌ های سردوز و… به شما کمک خواهد کرد تا به سمت حرفه‌ای شدن پیش بروید.

 

انتخاب بهترین چرخ خیاطی

یکی از ابتدایی‌ترین چیزهایی که باید به عنوان خیاط حرفه ای داشت، بهترین چرخ خیاطی است. چرخ های خیاطی در اندازه ها و شکل های متفاوتی وجود دارند. هر مدل این چرخ خیاطی ها به برطرف کردن نیازهای منحصر به فرد خیاطان مختلف می پردازند. شما باید با توجه به نیازتان بهترین را برای خودتان انتخاب کنید، زیرا چرخ خیاطی در طول فعالیت خیاطی پیوسته همراه شما خواهد بود. پس با تحقیق بهترین را برای خود برگزینید.

 

چگونگی آماده‌سازی چرخ خیاطی

پس از اینکه چرخ خیاطی مناسب را انتخاب نمودید، در گام بعدی باید نحوه ی کار کردن با آن را بیاموزید. وقتی یاد گرفتید که این وسیله چگونه کار می کند، می توانید مهارت های خودتان را در زمینه استفاده از آن  بهبود ببخشید.

 

 

چگونگی وارد و خارج نمودن سوزن چرخ خیاطی

چگونگی وارد نمودن سوزن به چرخ خیاطی جزء ابتدایی‌ترین مهارت خیاطی و رایج ترین کار خیاطان به شمار می آید. حتی در هنگام تعویض کردن سوزن چرخ خیاطی نیز احتمال خطا و اشتباه اجتناب ناپذیر است. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است که نحوه وارد و خارج کردن سوزن های چرخ خیاطی را به خوبی فرا بگیرید.

 

نخ کردن سوزن چرخ خیاطی

یکی دیگر از چیزهای ابتدایی که باید برای خیاط حرفه ای شدن یاد بگیرید، نخ کردن سوزن چرخ خیاطی است. نخ کردن سوزن چرخ خیاطی به خصوص برای افرادی که در ابتدای یادگیری مهارت خیاطی هستند، شاید پیچیده به نظر برسد، اما می توانید با دنبال کردن چند دستورالعمل ساده آن را یاد بگیرید. چرخ های خیاطی حتی قسمت های شماره گذاری شده ای نیز دارند که در این مسیر به کاربران کمک می کنند.

 

انتخاب سوزن مناسب خیاطی

سوزن ها هم مانند چرخ های خیاطی برای کارهای سوزن دوزی انواع متفاوتی دارند. مثلا شما برای لحاف دوزی از یک سوزن نقطه ای معمولی استفاده نمی کنید، چون می شکند. سوزن های شکسته در لایه های زیرین تکه های پارچه، ظاهر زشتی خواهند داشت.

 

انتخاب نخ مناسب برای خیاطی


انتخاب نخ مناسب

انتخاب نخ مناسب نیز یکی از کار های ابتدایی مهارت خیاطی است. بعضی از ترکیبات نسبت به بقیه بهتر کار انجام می دهند، در حالیکه بقیه ترکیبات فقط می توانند به تنهایی کارکرد بهتری داشته باشند. این مسئله در مورد انتخاب نخ مناسب برای انواع مختلف پارچه ها صدق می کند. بهتر است که به جای تلف کردن کل روز خود بر روی یک پارچه ابریشمی با استفاده از یک نخ پنبه ای، درباره آنها  قبلا مطالعه کرده باشید.

 

آشنایی با کوک های اصلی دوخت

کوک های اصلی دوخت  به دو نوع مختلف تقسیم می شوند: کوک های دوخته شده به صورت دستی و کوک های دوخته شده به کمک چرخ خیاطی. با بررسی کردن هر یک از آنها در مورد مهارت های اصلی خیاطی به اطلاعات بیشتری دست پیدا می کنید. مواردی مانند اجرای کوک و کوک درشت به شما در انجام (و کامل کردن) اولین پروژه تان کمک خواهند کرد.

 

دوخت کوک مستقیم

به کمک چرخ های خیاطی می توانید یک کوک مستقیم را بدوزید. این کوک یکی از اصلی ترین و آسان ترین نوع کوک هایی است که میتوانید انجام دهید. توجه کنید که موقع دوخت آن دچار سردرگمی نشوید، چون این نوع کوک یکی از کاربردی ترین کوک ها به حساب می آید.

 

دوخت کوک زیگزاگی

کوک زیگزاگی هم از ابتدایی‌ترین موارد مهارت خیاطی می باشد. کوک زیگزاگی نوعی کوک است که با استفاده از چرخ خیاطی انجام می شود. کوک زیگزاگی بیشتر برای اهداف تزئینی استفاده می شود، اما بسیار هم محکم است و میتواند پارچه ها را کنار هم نگه دارد.

 

دوختن دکمه ابتدایی‌ترین مهارت خیاطی

خیاطان به عنوان ابتدایی‌ترین مهارت خیاطی باید از هنر دوختن دکمه ها مانند زیپ ها اطلاع داشته باشند و بر آن تسلط پیدا کنند. دکمه ها در اکثر پوشاک مثل شلوارها، لباس های زنانه و تاپ ها وجود دارند. میتوان دوختن دکمه ها را با استفاده از نخ های رنگارنگ جذاب کرد.

 

چگونگی تنظیم کشش نخ در چرخ خیاطی

برای خیاط حرفه ای شدن لازم است، قبل از شروع کردن دوخت، کشش نخ چرخ خیاطی را چک کنیم که بخیه ها یکنواخت باشند. تنظیم کشش نخ در ابتدا ممکن است برای ما کمی دشوار باشد اما بعد از چند بار کار کردن با چرخ خیاطی انجام این کار برایمان راحت می شود. در ابتدا روی پارچه های اضافی که از قبل برش زده ایم دوخت چرخ را امتحان می کنیم و در صورت لزوم، بسته به ضخامت پارچه مورد نظر نیاز به تنظیم کشش نخ و تعویض سوزن چرخ خیاطی خواهیم داشت.

 

آموزش دوخت کوک فرانسوی

 

چگونگی دوخت کوک فرانسوی

ممکن است این نوع کوک برای کسانیکه به دنبال مهارت خیاطی پیشرفته هستند، مناسب باشد، اما در کل این نوع کوک به تا کردن انتهای نخ کش شده پارچه و دوختن آنها به یکدیگر اشاره دارد. کوک فرانسوی، ظاهری جذاب و کلاسیک و بی نظیر به لباس شما می دهد.

 

نحوه برش کاری

یکی از مهارت‌های اساسی و ابتدایی برای اینکه بتوانیم از خیاطی به درآمد برسیم، آشنایی با شیوه‌های مختلف برش کاری است. یک خیاط حرفه ‌ای باید به خوبی پارچه را بشناسد و با برش اصولی آن، کمترین هدر رفت را در پارچه داشته باشد.

یک مهارت خیاطی دیگر این است که بعد از خریدن پارچه، اگر آبرفت دارد، حتما اول پارچه را بشویید، بعد آن را برش بزنید. بعد از تا کردن پارچه، الگو را به پارچه سنجاق کنید که موقع وصل درزها به هم کم و زیاد نشوند. سپس خط های دوخت، محل جیب ها، نقاط موازنه و… را به پارچه برش زده انتقال دهید. وقتی فرد مبتدی باشد ممکن است موقع قرار دادن الگو روی پارچه با مشکل روبه رو شود. پس باید با صبر و حوصله تکه های الگو را با دقت و با در نظر گرفتن راستای پارچه و الگو، با سنجاق به پارچه وصل کند. سپس قیچی خود را برداشته و پارچه را با در نظر گرفتن جای دوخت برش بزند.

 

آشنایی با اندازه‌گیری و سایزبندی لباس

 مهارت خیاطی آشنایی با اندازه‌گیری و سایزبندی لباس یکی از اساسی ترین چیز هایی است که یک خیاط باید یاد بگیرد. یک خیاط خوب به شیوه‌های اندازه‌گیری و جداول سایزبندی آشنایی دارد. دوختن لباس‌های اندازه و خوش پوش به خیاط کمک می‌کند تا به درآمد خوبی از مهارت خیاطی خود برسد.

 

انتخاب مکانی راحت

پروژه های خیاطی که آن ها را به عهده می گیرید، ممکن است ساعت ها یا حتی روزها طول بکشند. این شکل پروژه ها برای افراد مبتدی که می خواهند مهارت های اصلی خیاطی را فرا گیرند، باعث ایجاد نوعی آشفتگی می شوند. بهتر است مکانی مخصوص را در خانه برای این کار اختصاص دهید تا از سرگرمی خودتان در آرامش لذت ببرید.

 

اهمیت رسم الگو در خیاطی

 

اهمیت رسم الگو برای هنر جویان و افراد مبتدی

اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که به تازگی شروع به یادگیری مهارت خیاطی کرده اید، بسیار مهم است که از الگو استفاده کنید. با استفاده از الگو، در واقع ماکتی از لباس اصلی که می خواهید بدوزید آماده کرده اید و در صورت صحیح بودن آن می توانید الگوی خود را بر روی پارچه مورد نظر پیاده کنید. حتی اگر هنگام الگو کشی دچار اشتباهی بشوید، نگران نخواهید شد زیرا در این صورت تنها یک تکه کاغذ را خراب کرده اید.

رسم الگوی خیاطی به افراد کمک می کند، با دقت بیشتر و مشکل کمتر پارچه را برش بدهند و لباس خود را بدوزند. این مسئله برای افراد مبتدی اهمیت بیشتری دارد، زیرا به آنها کمک می کند با استرس کمتری پارچه را برش بزنند و بدوزند. کاملا بدیهی است اگر هنر جوی خیاطی در ابتدای یادگیری مهارت خیاطی، با مشکلاتی مواجه شود و پارچه را خراب یا ناقص کند.

استفاده از الگو به هنر آموزان رشته خیاطی کمک می کند که برش دقیق تری بزنند. حتی می توانند الگوهای کشیده ی خود را به یکدیگر متصل کرده و با یک پرو اولیه از صحیح بودن آن مطمئن شوند.

 

اصلی ترین روش های یادگیری مهارت خیاطی

مهارت خیاطی توسط روش های مختلفی که هر کدام از آنها ویژگی های مثبت و منفی خودشان را دارند، به هنر آموزان خیاطی آموزش داده می شود. این روش ها  اغلب برای افراد مبتدی و حرفه ای متفاوت هستند. اصلی ترین تفاوت روش های یادگیری خیاطی در کشیدن و نکشیدن الگو است. در واقع هر فردی با توجه به توانایی خود می تواند از هر یک از این روش ها استفاده کند. در ادامه به معرفی چند روش برای یادگیری خیاطی می پردازیم که معمولا افراد مبتدی و حرفه ای ترجیح می دهند از آنها استفاده کنند.

 

  • روش متریک

چند سالی است که این روش در بیشتر آموزشگاه های خیاطی ارائه می شود که بسیار هم مورد استقبال کارآموزان و مربیان بوده است. روش متریک یکی از دقیق ترین و بهترین روش های یادگیری خیاطی است.

در روش متریک بوسیله جدول سایز بندی یا همان سایز های معمول همه افراد مانند ۳۶و۳۸ … الگوی مورد نظر تهیه می شود. در واقع با استفاده از محاسبات و اندازه گیری های دقیق این الگو فراهم می شود. شاید در ابتدا این محاسبات پیچیده به نظر برسند، اما با کمی دقت متوجه خواهید شد که درک آنها آنقدر هم دشوار نیست.

 

  • روش گرلاوین

روش گرلاوین یکی از قدیمی ترین متد ها در مهارت خیاطی است که معمولا در آن تمام قسمت های بدن اندازه گیری و سایز می شوند. این روش پیچیدگی های خاص خود را دارد ولی در مقایسه با روش متریک ساده‌تر و دارای محاسبات کمتری می باشد.

مبنای الگوی این روش براساس دور گردن است و پس از رسم الگو عمدتا کلیه نکات کنترلی و لازم برای داشتن یک الگوی بی نقص رعایت می شود. در روش گرلاوین خیاطان باید همزمان که قسمت های مختلف بدن را اندازه گیری می کنند، به مشکلاتی که در اندام وجود دارد نیز توجه کنند و آنها را در هنگام ثبت اندازه یادداشت کنند.

 

  • روش مولر

روش مولر به عنوان یکی از دقیق ترین روش های مهارت خیاطی محسوب می شود و همین دقت در رسم الگو و دوخت لباس، موجب دوختی بسیار دقیق می شود که شاید به پرو هم احتیاج نداشته باشد. این روش به محاسبات دقیق برای تهیه الگو نیاز دارد. به دلیل اینکه محاسبات ممکن است کمی درصد خطا داشته باشند معمولا به زمان بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل معمولا افرادی که به تمیز بودن کار خود اهمیت می دهند و حوصله و دقت بیشتری دارند، این روش را بر می گزینند.

 

  • روش ساده

این روش کاملا مناسب افراد مبتدی و تازه‌کار است… این روش بیشتر برای مراحل اولیه یادگیری مهارت خیاطی کاربرد دارد و هنرجو باید پس از اتمام این دوره، سایر دوره های آموزشی را نیز بگذراند.

 

  • روش سایز بندی

روش سایز بندی یکی از روش های ساده و راحت است. این روش بیشتر برای کار های سری دوزی و تولیدی ها، کارایی دارد و خیاط باید با توجه به الگو های آماده شده از قبل برش و دوخت انجام دهد. مثلا بر اساس اندازه های استاندارد و موجود مانند ۳۶ و ۳۸ و ۴۰ و… الگو هایی آماده و طراحی می شوند و برای دوخت مدل های از پیش در نظر گرفته شده استفاده می شوند.

 

ویژگی های یک خیاط حرفه ای

  1. توانایی بریدن الگو
  2. داشتن مهارت کافی برای تشخیص انواع پارچه و ویژگی هر یک از آنها
  3. بر خورداری مهارت لازم برای دوزندگی
  4. در نظر گرفتن و توانایی خلق سلیقه مشتری
  5. خلاقیت داشتن و توانایی کافی برای تجسم مدل ها
  6. داشتن روابط عمومی بالا و مهارت ارتباط با مشتری
  7. دقت و توجه به ریزه کاری ها در هنگام دوخت
  8. داشتن تمرکز ذهنی کافی برای ساعت های طولانی دوخت و دوز
  9. داشتن پشتکار و تلاش زیاد
  10. خوش قول بودن و تحویل به موقع سفارش‌ها هر مشتری

 

چگونه می توان در کمترین زمان به یک خیاط حرفه ای تبدیل شد ؟

برای تبدیل شدن به یک خیاط حرفه ای، بهتر است که پس از اتمام دوره های آموزش خیاطی خود، سعی کنید  به هر بهانه ای برای خود یا اطرافیانتان لباس بدوزید. شما باید با کمک دوخت لباس در سایز های مختلف و در مدل های گوناگون، تجربه خود را در مهارت خیاطی بالا ببرید و با مشکلات و نواقص کار خودتان آشنا شوید.

همچنین دوختن مداوم باعث می شود به ریزه کاری های خیاطی و تمیز دوختن، توجه بیشتری نشان دهید و مهارت خیاطی خود را بالا ببرید. برای رشد سریعتر و پیشرفت بیشتر در مهارت خیاطی می توانید از روش های کمک آموزشی نیز استفاده کنید. سی دی های آموزش خیاطی، مقاله های مختلف آموزش خیاطی در مجلات مختلف و همچنین استفاده از وب سایت های خیاطی میتواند به شما در بروز نگه داشتن دانش خیاطی تان کمک کند.

 

معرفی سایتی برای یادگیری مهارت های لازم خیاطی

سایت پارسی دوز  بسیار معتبر در زمینه یادگیری خیاطی و فروش ملزومات خیاطی می باشد. شما با مراجعه به این سایت می توانید از قسمت بانک مدل و الگو که شامل انواع الگو از جمله الگوی تاپ، الگوی تونیک، الگوی دامن، الگوی شلوار و چندین الگوی کاربردی دیگر است براحتی الگوی مورد نظر خود را بیابید و آن را بیاموزید و در مسیر یادگیری مهارت خیاطی خود استفاده کنید. در این سایت می توانید انواع مدل ها و الگوهای لباس دخترانه وپسرانه را نیز پیدا کنید و براحتی برای فرزندان و اطرافیان خود لباس بدوزید. این سایت تعداد زیادی فیلم آموزشی و ترفند های خیاطی نیز دارد، و از همه مهمتر این است که در این سایت می توانید از تمام آموزش ها یه صورت کاملا رایگان استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
error: محتوا محافظت شده است!